SİİRT / BAYKAN - Baykan Anadolu Lisesi

04845612017
HAVEL MAH.NİZAMETTİN SEVGİLİ CAD. 404 SOK.NO24 BAYKAN/MERKEZ
Vizyon
Sürekli gelişme düşüncesinden hareketle, yaratıcılığı, yenilikleri destekleyen ve yetiştirdiği özgüveni yüksek bireylerle ülkesini tüm dünyada temsil eden bir okul olmak.
Misyon
Değişen dünya şartlarında bilgi toplumunun insanını yetiştirmeyi amaçlayan okulumuz; öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak, yeteneklerinin gelişmesini sağlayacak ve günün teknolojisini kullanarak akademik, mesleki ve teknik eğitim verecek ortamları hazırlamaktır.
...
08.20-15.50 saatleri arasında 8 ders eğitim-öğretim yapılmaktadır.
Kaloriferli
Batman-Van yolu üzerinde bulunmaktadır. Ulaşım sıkıntısı yoktur.
Yerleşim Yeri
Küçük şirin bir ilçedir. Kaloriferli ve sobalı ev seçenekleri bulunmaktadır. İlçe halkı gayet yardımseverdir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Siirt il merkezine 48 km. uzaklıkta yer almaktadır. Okulumuz ilçe merkezindedir.
Yerel yerleştirme ile kayıt alıyor.
Sportif Etkinlikler
Her yıl Siirt merkezde okul sporları kapsamında çeşitli spor dallarında ilden derece alınıyor.(futbol,basketbol,voleybol,futsal vb.)
4006 tübitak bilim şenliklerine başvuru,
Proje Çalışmaları
Siirt Üniversitesi ile2020 yılında 4 yıllığpına eğitim-öğretim protokolü imzalanmış, ayrıca çeşitli eğitim amaçlı gezi ve gözlem çalışmaları yapılmaktadır.
Avrupa erasmus projelerine başvuru yapılmış.
Diğer Hususlar
Okulumuz ilçede en çok öğrenci alan lise türüdür. Puanla yerleştirme ile öğrenci alınması durumunda eğitimde başarı daha da üst seviyelerde olacaktır.